Osnove glasbenega POSLA in glasbena PROMOCIJA (ebook)

SKU 00000
€9,99
In stock
1
Product Details
Kaj je promocija? Kaj je delo managerja? Moramo svoje avtorsko delo zaščititi? Kako izbrati najustreznejše avtorsko delo za objavo na družbenih medijih? Kdaj je sploh najbolje objavljati? Obstajajo med posameznimi družbenimi mediji razlike? In navsezadnje: zakaj sploh objavljati na njih? Pa tudi: ali lahko svojo kariero pripeljemo korak naprej? Katere so glavne osebnosti glasbene industrije in kakšna je njihova vloga? Kako poteka kreativni proces? In kje poiskati ljudi, s katerimi bi gradili svojo kariero?
Odgovorov na ta in številna druga vprašanja odslej ne bo več treba iskati na različnih mestih. Brskanje po literaturi in izgubljanje dragocenega časa (tudi na napačnih mestih) sta preteklost. Knjiga Osnove glasbenega posla in glasbena promocija Klementine Milošič in Jerneja Bervarja namreč na enem mestu združuje prav vse.
Kakovost glasbenega dela je seveda še vedno najpomembnejša, a glasbena industrija se v vse večji meri posveča tudi promociji, saj sta splet in digitalizacija olajšala dostop do glasbe, trgu pa prinesla večjo konkurenčnost. A kerse trendi stalno spreminjajo in je delovanje glasbenikov naravnano globalno, je poznavanje aktualnosti tako rekoč nujno, kajti samo ustvarjanje dandanes žal ni več dovolj. Promocija je namreč postala povsem enakovredna kreativnim procesom že samo s tem, ker preverjeno veča krog poslušalstva.
S to mislijo je nastal tudi ta vodnik, napisan na način, da služi tako začetnikom brez kariernihizkušenj kot prekaljenim glasbenikom, ki želijo poglobiti svoje znanje na različnih področjih glasbenega posla in promocije. Knjiga tako upošteva vse korake, od stvaritve glasbenega dela do njegove promocije, pri čemer posreduje orodja, ki vodijo do boljših rezultatov, medtem ko promocijski del razkriva tehnike za posredovanje dela javnosti z uporabo družbenih medijev, dotakne pa se tudi pogosto zapostavljenega, a nadvse pomembnega znamčenja, s pomočjo katerega lahko oblikujemo lastno, prepoznavno blagovno znamko. V primerjavi z njima posebno poglavje, posvečeno osnovam glasbenega posla, razkriva, katere so osrednje osebnosti glasbene industrije in kakšna je njihova vloga.
Spremljevalne, a danes nadvse pomembne dejavnosti glasbenikov zato s to knjigo, ki zapolnjuje dosedanjo podhranjenost scene na področju glasbenega posla in promocije,postanejo jasnejše, razumljivejše ter, kar je še pomembnejše, nepogrešljive, njihovi rezultati pa že kmalu še kako vidni.

Avtorja: Klementina Milošič in Jernej Bervar
Save this product for later